Kari Moisiola bloggaa: Elämänlaatupakolainen löysi paikkansa

29.11.2018

Viimeaikoina on jälleen useampi kysellyt, että miksi ihmeessä muutitte Riihimäelle. Näin 1,5 vuoden asumisen jälkeen on ollut aikaa sulatella ja ehkä vastauskin on hieman muuttunut. Mutta tällä kertaa vastauksena on esimerkki.

Toissaviikonloppuna teimme useamman päiväkävelyn kotoamme. Kävimme teatterissa katsomassa oivaltavaa ja hauskaa Robin Hoodia, hillittömän jännittävää peliä urheilutalolla, kun Cocks pelasi (käsipallo on yksi maailman jännittävimmistä lajeista, jos et ole kokenut, on aika kokea!), kaupunginmuseolla nauttimassa menneen ajan tunnelmista ja ostamassa vanhoja valokuvia Riihimäestä. Pistäydyimme mukavissa putiikeissa ja kaakaolla ihanassa kahvilassa. Ja palvelu on jokapaikassa käsittämättömän hyvää. Ei sellaista juurikaan kohtaa pk-seudulla.

Missä muualla Suomessa voi nauttia teatterista, museoista, urheilutapahtumista jne. kävelymatkan päässä kotoa? - No, moni toteaa, että aika monessa paikassa, esimerkiksi Helsingissä.

Entä jos lisätään, että koti, josta kävelyt tapahtuivat on omakotitalo keskustan tuntumassa ja jollaisen saa noin 200 tuhannella eurolla. Näillä kriteereillä alkaakin karista kilpailijat. Jos vielä lisää, että Helsingin keskustaan matka kestää yhtä kauan kuin tällä hetkellä Espoosta metroliikenteen liityntäbussilla. Ja Tampereellekin pääsee tunnissa junalla.

Taisi tulla Riksusta Suomenmestari tässä sarjassa.

Ja niille näppärille, jotka toteavat, että matkalippu maksaa enemmän välillä Riihimäki-Helsinki kuin seutulippu Espoo/Vantaa-Helsinki, voin todeta, että pelkällä asunnon hintasäästöllä voi matkustaa 180 vuotta Riihimäeltä Helsinkiin. Ja siinä ei ole huomoitu edes korkojen vaikutusta.

Joten kysymys, miksi ihmeessä muutimme Riihimäelle, on väärä. Oikea kysymys olisi pitänyt olla: Miksi ihmeessä emme muuttaneet aikaisemmin?

Kari Moisiola
Valmentaja, yrittäjä
Yrityslautturi Oy

(Kari Moisiola on julkaissut blogin aluperin alkuvuodesta 2018 omalla blogisivullaan.)